Casestudy: Website Ontwikkeling voor Boomhutbouwen.nl

Achtergrond: Boomhutbouwen.nl, dé specialist in het ontwerpen en bouwen van unieke boomhutten, had een verouderde website die niet voldeed aan de huidige standaarden van webdesign en -functionaliteit. De beperkingen van hun toenmalige CMS maakten het moeilijk om de prestaties van pagina’s te testen en te optimaliseren voor SEO.

Uitdaging: Met een groeiend klantenbestand en toenemende online concurrentie had Boomhutbouwen.nl een modern en efficiënt CMS nodig dat gemakkelijk te gebruiken was en ruimte bood voor toekomstige schaalvergroting.

Aanpak Rocketstyle:

  1. Overgang naar WordPress: Na uitvoerige analyse kozen we voor WordPress vanwege de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en uitbreidbaarheid. Het nieuwe platform bood ook meer mogelijkheden voor prestatietesten van pagina’s.
  2. SEO Optimalisatie: De migratie naar WordPress gaf ons de kans om de site-structuur te verbeteren en SEO-best practices te implementeren. Dit zorgde voor een betere zichtbaarheid in zoekmachines en een hogere ranking voor kernzoekwoorden.
  3. Training in CMS Gebruik: We hebben het team van Boomhutbouwen.nl getraind in het gebruik van het nieuwe CMS, waardoor ze in staat zijn om gemakkelijk content te beheren, aan te passen en uit te breiden zonder externe hulp.

Resultaten: Na de overstap naar WordPress merkte Boomhutbouwen.nl een toename van 50% in sitebezoeken, mede dankzij de verbeterde SEO-strategie. Daarnaast gaf de flexibiliteit van WordPress hen de vrijheid om snel en eenvoudig aanpassingen te doen, wat leidde tot een verbeterde gebruikerservaring en een toename in de gemiddelde sessieduur.

Conclusie: Door het vernieuwen van de website en over te stappen naar een robuuster en flexibeler CMS, heeft Rocketstyle een solide basis gelegd voor Boomhutbouwen.nl. Hierdoor kunnen zij nu efficiënter inspelen op markttrends, de gebruikerservaring verbeteren en hun online aanwezigheid versterken.