Casestudy: Lokale SEO Campagne voor Autorijschool Fred Blommaert in Zeeland

Achtergrond: Autorijschool Fred Blommaert, met een solide reputatie in de regio Zeeland, zocht naar mogelijkheden om zijn online zichtbaarheid te vergroten en zo meer studenten aan te trekken.

Uitdaging: Hoewel de rijschool lokaal bekend was, had het moeite om zich online te onderscheiden van concurrenten in Zeeland.

Aanpak Rocketstyle:

  1. Lokale Keyword Analyse: We hebben eerst een grondige keyword analyse uitgevoerd om te begrijpen hoe potentiële studenten zoeken naar rijscholen in Zeeland.
  2. Optimalisatie Google Mijn Bedrijf: We hebben de vermelding van Fred Blommaert in ‘Google Mijn Bedrijf’ geoptimaliseerd met relevante keywords, foto’s van het wagenpark, en studentenreviews.
  3. Content Creatie: We ontwikkelden lokaal gerichte content voor de website, met artikelen en blogs gerelateerd aan rijlessen in Zeeland en tips voor nieuwe bestuurders.
  4. Backlink Strategie: Door samen te werken met lokale bedrijven en websites hebben we kwalitatieve backlinks verkregen, wat de autoriteit van de website versterkte.
  5. Online Recensies: We hebben een strategie geïmplementeerd om tevreden studenten aan te moedigen online recensies achter te laten, waardoor de rijschool positief opviel in lokale zoekresultaten.

Resultaten: Binnen een paar maanden zag Autorijschool Fred Blommaert een opmerkelijke stijging van 80% in lokale zoekopdrachten en een toename van 50% in het aantal nieuwe aanmeldingen. De school stond consistent bovenaan in lokale zoekresultaten voor belangrijke zoekwoorden.

Conclusie: Met een gerichte lokale SEO campagne heeft Rocketstyle de online zichtbaarheid van Autorijschool Fred Blommaert in Zeeland drastisch verbeterd, wat heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal studenten.