fbpx Skip to main content

Via deze weg willen wij u graag op de hoogte brengen van enkele belangrijke wijzigingen in de e-mailverzendingsvereisten van Gmail die vanaf februari 2024 van kracht worden.

Als u dagelijks veel mails naar Gmail-accounts verstuurt, zijn er nieuwe vereisten waaraan u moet voldoen om een soepele e-mailbezorging te waarborgen:

  1. Uw uitgaande e-mails moeten geverifieerd zijn. Dit helpt bij het beschermen tegen schadelijke berichten en zorgt ervoor dat uw e-mails minder snel als spam worden gemarkeerd.
  2. Verstuur geen ongewenste of ongevraagde e-mails (nieuwsbrieven)
  3. Zorg ervoor dat ontvangers zich gemakkelijk kunnen afmelden van uw e-mails (nieuwsbrieven).

Om hier aan te voldoen adviseren wij het instellen van SPF, DKIM en DMARC verificaties voor uw domein(en). Dit verbetert niet alleen de e-mailbezorging, maar beschermt ook uw organisatie tegen identiteitsnabootsing.

Het is essentieel om deze wijzigingen door te voeren al u wenst te voorkomen dat uw e-mails als spam worden gemarkeerd of zelfs geweigerd worden bij de mailbox van uw ontvangers. Voor meer gedetailleerde informatie en specifieke richtlijnen, verwijzen wij u naar de Richtlijnen voor afzenders van Gmail. https://support.google.com/a/answer/81126?hl=nl

Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het implementeren van deze vereisten. Neem gerust contact met ons op als u hulp nodig heeft of vragen heeft.