fbpx Skip to main content

Wanneer jij een webshop in WordPress hebt opgebouwd en gebruik maakt van Woocommerce zijn er verschillende soorten producten die je kunt aanmaken. In dit kennisartikel gaan we in op de verschillen tussen een simpel en een variabel product in Woocommerce.

1. Simpel product

Een simpel product in Woocommerce. De naam verraad het al een beetje, maar dit is een product in Woocommerce zoals hij standaard aangemaakt wordt. Het is een standaard enkelvoudig product, zonder productvariaties, zoals bijvoorbeeld kleuren of maten.

2. Variabel product

Een variabel product is een product dat door de bezoeker van je webshop wel als één product wordt ervaren, maar wat aan de achterkant (voor bijvoorbeeld het beheer van je voorraad) verschillende producten zijn. Neem bijvoorbeeld een T-Shirt. Je verkoopt een T-Shirt. De klant ziet dit als één product, terwijl jij verschillende maten en kleuren van dit T-Shirt hebt. Zo is het voor jouw voorraadbeheer natuurlijk belangrijk om te weten welke kleuren en maten nog beschikbaar zijn. Kenmerkend voor een variabel product is dat je product eigenschappen toevoegt om de variaties te bepalen. Wil jij weten hoe je dat doet? Dat lees je hier. Op deze manier kan de bezoeker kenmerken van een product selecteren. In onderstaand voorbeeld van een bekende kledingwinkel is te zien dat je bij een T-Shirt kan kiezen voor verschillende kleuren en daaronder verschillende maten.