fbpx Skip to main content

Wanneer jij wilt beginnen met het ontwikkelen van je webshop en je wilt producten toevoegen in Woocommerce, is het handig om eerst categorieën aan te maken. Zonder categorieën kun je de producten niet sorteren in de juiste categorie, maar hiernaast kunnen bezoekers van je webshop vanzelfsprekend ook geen productcategorieën selecteren en moeten ze lang zoeken naar producten.

1. Navigeer naar categorieën

Wanneer je bent ingelogd in de WordPress omgeving van je website, navigeer je in het linker menu naar producten. Hier staat het onderdeel categorieën. Selecteer deze.

2. Voeg productcategorieën toe

Links in je scherm kan je nu de gewenste productcategorieën toevoegen. Vul bij naam de naam van de productcategorie in. De slug wordt automatisch gegenereerd en is de URL versie van de naam (dit is wat uiteindelijk is terug te vinden in de URL van de categorie). We adviseren deze leeg te laten. De hoofdcategorie selecteer je enkel voor subcategorieën. Stel dat je een hoofdcategorie aanmaakt ”Kleding”. Daarna maak je een subcategorie aan ”T-Shirts” en je wil dat deze in je webshop onder de categorie ”Kleding” valt. Bij hoofdcategorie selecteer je dan de categorie boven de subcategorie. De beschrijving biedt mogelijk tot een (klein) stuk tekst welke weergegeven wordt wanneer een bezoeker in de webshop op de categoriepagina zit. Bij weergavetype selecteer je standaard. Vervolgens is het eventueel mogelijk om een afbeelding te uploaden, maar dit is niet vereist. Daarna kan je de categorie toevoegen.