fbpx Skip to main content

Wanneer je gebruik maakt van Woocommerce in WordPress is de kans groot dat je gebruik wilt maken van de eigenschappen functie, om bijvoorbeeld product eigenschappen toe te kennen voor het gebruik van filters in je webshop of voor het gebruik van variabele producten in Woocommerce, waardoor je bijvoorbeeld een maat of kleur kan toekennen aan een product.

WooCommerce eigenschap in gelaagde navigatie widget

Zie hieronder de stappen die je dient te doorlopen om deze eigenschappen toe te kennen.

1. Naar de product eigenschappen

Wanneer je ingelogd bent in de WordPress omgeving, navigeer je in het linker menu onder het kopje producten naar eigenschappen. Wanneer je deze selecteert kom je op de eigenschappen die gebruikt worden in de shop voor filters en voor het aanmaken van variaties bij de producten.

2. Het toevoegen van eigenschappen

Het toevoegen van de eigenschappen doe je in de linker kolom

WooCommerce producteigenschap toevoegen

3. Voorwaarden instellen

Wanneer je een eigenschap hebt aangemaakt komt die in de rechter rij met eigenschappen. Daarna dienen de ‘’voorwaarden’’ ingesteld worden. De voorwaarden zijn bijvoorbeeld in het geval van kleur: blauw, groen, rood. Deze stel je in door te klikken op:

Vervolgens voeg je de voorwaarden toe op het volgende scherm.

De voorwaarden die je hier toevoegt kun je vervolgens gebruiken bij het instellen van producten. Doormiddel van deze eigenschappen kun je productvariaties aanmaken en je kan de eigenschappen instellen om te gebruiken voor filters.